Dagstur Sydvästra Skåne

Tisdag 22 Maj, 1 dag

Sydvästra Skåne med besök på Jordberga slott!

Ett av Skånes slott som en gång i tiden hade stor betydelse för sockernäringen eftersom Jordberga sockerbruk låg på godsets mark. God mat på trevliga ställen och en portion örtkunskap ingår också i dagens upplevelser.
Resan startar kl 07:30 på Godsmagasinet i Simrishamn, kl 07:40 på stationen i Gärsnäs, kl 07:55 på Lidl i Tomelilla samt kl 08:15 på Hälsobacken i Ystad.

Vi följer sydkusten till Östra Vemmenhög där förmiddagskaffet står uppdukat på Sydkustens at Pillehill som ligger som en av sydkustens högst belägna fastigheter med en fantastisk utsikt.
Vårt nästa besök blir på Jordberga slott där vi blir visade runt av en representant för familjen von Arnold. Vi får höra slottets historia och blir visade runt i salarna.
Färden går vidare mot en lunchbuffé som väntar oss på Slättarps gård vid Skegrie. Ett över hundra år gammalt lantbruk som nu blivit en mötesplats för dem som vill njuta god mat i en avslappnad miljö. Här får vi avnjuta en Gårdsbuffé med
Grillad majskyckling med citron, timjan och ruccola, Risonisallad (pasta) med oliver, ugnsbakade grönsaker och basilika, Helstekt fläskytterfilé med hemgjord gremolata, Varma potatisar med fransk senapscreme, bladpersilja och spenat, Stor blandsallad, Hembakt surdegsbröd och två kalla såser samt vatten. Annan dryck ingår inte!

Mätta och belåtna beger vi oss till Höllviken där vi hittar den Bibliska Trädgården. Vi blir visade runt av skaparen av densamma, Susann Persson som ursprungligen var kyrkvaktmästare här vid Stora Hammars kyrka. En vacker och meditativ upplevelse!

Vi njuter en stund av det vackra landskapet från bussen och ”landar” så småningom på Hallongården i Bodarp. Här är det, det vackert röda hallonet som står i centrum! Alltifrån odling till slutprodukter i den trevliga butiken. Vi blir guidade runt och givetvis ska vi också smaka detta. Vi serveras kaffe eller thé med hallonpaj i gårdens café. Det ges också tillfälle att handla!

Hemfärd på vackra vägar med en och annan pilevall och vackra gårdar och vi beräknar nå
Ystad ca kl 17:30, Tomelilla ca 17:50, Gärsnäs ca 18:05 och Simrishamn ca 18:15.

Pris: 975 kr/pers
I priset ingår:

bussresa, förmiddagskaffe med 2 halvor fralla, guidat besök på Jordberga slott, lunch enligt ovan, guidning i Bibliska Trädgården, guidning och eftermiddagskaffe på Hallongården samt reseledare.