En Värsting till Syster

Fredag 13 September, 3 dagar

Älskad för Vår tid är nu, Lorry och Fröken Frimans krig och mycket annat. Lite
otippat ska nu Suzanne Reuter bli musikalartist, intill bl.a Gladys del Pilar, Charlott Strandberg och Birgitta Rydberg.
Idag har musikalen spelats i över tjugo länder och baseras på Whoopi Goldbergs Hollywoodfilm (Sister Act,1992). Whoopi Goldberg tog ett personligt banklån för att kunna förverkliga sin dröm om denna musikalproduktion. I West End har Goldberg till och med medverkat personligen.
Philadelphia 1977. Dåtidens funk och disco fängslar klubbsångerskan Deloris (Gladys), som drömmer om att bli en ny Donna Summer, men hon blir istället vittne till ett mord. Polisen övertalar Deloris att vittna i utbyte mot skyddad identitet, som nunna i ett kloster, där en syrlig abbedissa (Suzanne) blir hennes chef.
Livet som nunna driver Deloris till vansinne. Dessutom har intresset för kören rasat senaste tiden och under ledning av Syster Maria Lazarus (Charlott) sjunger kören så falskt att bänkarna gapar tomma. Utan kollekt och besökare hotas verksamheten. Tillsammans med sina klostersystrar byter Deloris ut körens repertoar. Nunnornas andliga sånger övergår till både disco och funk, vilket inte abbedissan tänkt sig. Men då är det försent. Gudstjänsterna är fullsatta, när nunnekören tar ut svängarna.
– När de svartvita slöjorna börjar gunga i takt, bryter även en svårflirtad publik ut i
breda leenden, säger regissören Anders Albien.
– Den mäktiga gospelkören får de gotiska takbjälkarna att lyfta. Kören blir en
förlängning av Rockettes svängande höfter och Supremes discotrio. Deloris hämtar
inspiration från musikscener som nunnorna aldrig varit i närhet av, skrattar Albien.
Deloris måste dock kämpa för att bibehålla bilden av sig själv som oskuldsfull nunna och inte avslöja det syndiga, hemliga livet som barsångerska. Och kolla in detta gänget Gladys del Pilar, Suzanne Reuter, Charlott Strandberg, Birgitta Rydberg, Kim Sulocki, Karl Dyall, Fernando Fuentes, Annika Herlitz och många fler!

Vi åker från Godsmagasinet i Simrishamn kl 05.30, torget i Hammenhög kl 05.50, Hälsobacken i Ystad kl 06.10, Lidl i Tomelilla kl 06.30, Vägstationen i Brösarp kl 07.00 och Elgiganten i Kristianstad kl 07.30. Färden fortsätter via Hässleholm till Markaryd där vi tar en morgonkopp kaffe innan vi fortsätter norrut. Efter paus för lunch och eftermiddagsfika når vi Stockholm och Hotell C på Vasaplan, precis vid Centralstationen, vid 16-tiden. Kvällen är fri för egna strövtåg i staden, men varför inte följa med till Oscarsteatern och den fantastiska musikalen Så Som i Himmelen!

På Lördagens förmiddag arrangeras en 2-timmars rundtur med lokalguide i Stockholm om så önskas mellan kl 9. Resten av dagen spenderas på egen hand så varför inte besöka AbbaMuseet, Slottet, Riksdagshuset eller… I god tid innan föreställningen börjar tar vi bussen till Chinateatern och musikalen som börjar 19.30.
09.30 har vi ännu en gång njutit av frukostbuffén och tagit plats i bussen för att påbörja vår resa mot Österlen. Givetvis gör vi pauser längs vägen hem och kanske även någon form av tankeverksamhet kommer att krävas…. Ca kl 19 är vi åter i Kristianstad och kl 21 på slutstationen Simrishamn.

Bilder från 2Entertain.

Pris: 3495 kr/pers
I priset ingår:

bussresa, bussfrukost på fredagsmorgonen, två nätter med del i dubbelrum inkl frukostbuffé på Hotell C, lokalguide i Stockholm samt parkettbiljett på Chinateatern.