Göteborg Horse Show

Lördag 6 April , 2 dagar

I samarbete med Skepparslövs RF anordnar vi en resa till Göteborg Horse Show på Scandinavium. För den som vill startar resan på stationen i Gärsnäs kl. 07.30, Lidls parkering i Tomelilla kl 07.50, Vägstationen i Brösarp kl 08.10 samt Vä kl 08.50. På väg norrut stannar vi naturligtvis för paus på ett bra rastställe innan vi landar vid hotellet ca kl. 14. Vi kommer att bo på Scandic Opalen, i stort sett över gatan från Scandinavium, så det är fritt fram att gå till arenan precis när man vill. (288m att gå!)
Kl 16 börjar kvällsföreställningen.

Efter en stadig äkta Scandic-frukost lastar vi in vårt bagage i bussen och dagens tävlingar börjar kl 9. Idag har vi heldagsbiljett och när arenan stänger för i år åker vi helt enkelt hem igen. En dryg timme söder om Göteborg gör vi ett stopp för kvällsmiddag innan vi tar sista biten hem till Kristianstad och Österlen!

Lördag
16.00 FEI World Cup Dressage, Grand Prix Kür
Finaldags och världens bästa dressyrryttare ska koras. I küren rider ryttarna egenkomponerade program till musik och här får ekipagen verkligen visa upp sina kvalitéer. Vem blir 2019 års segrare i FEI World Cup Dressage?

ca 20.45 Gothenburg Trophy
Äntligen dags för vår klassiska Gothenburg Trophy! Vänta dig spänning och dramatik till sista ryttaren ridit, för här går verkligen alla för segern. Stämningen i arenan är magisk och läktarna fullständigt lyfter för varje felfri runda. En prestigefylld klass som många av världens bästa ryttare har vunnit genom åren.

Söndag
Longines FEI World Cup Jumping 2019 avgörs
Ta chansen och se hoppning i världsklass hela finalsöndagen. Alltifrån våra unga framtidslöften i finalen av Lövsta Future Challenge Jumping unga hästar till världens bästa ryttare och hästar som ska göra upp om den prestigefyllda första platsen i Longines FEI World CupTM Jumping 2019. Dessutom startar dagen med en internationell hoppklass som bjuder på förstklassig sport med några av världens bästa ryttare.

09.00 Internationell hoppklass
I denna internationella hoppklass blandas rutinerade ekipage tillsammans med nya stjärnskott.

ca 12.00 Lövsta Future Challenge Jumping unga hästar final
Tio stycken av Sveriges absolut bästa sjuåriga hästar möter lika många internationella hästar i samma ålder. Passa på att få en inblick i vilka hästar som är på god väg mot eliten. Här koras vinnaren efter tre tuffa omgångar under veckan.

ca 14.00 Longines FEI World Cup Jumping
Veckans absoluta höjdpunkt inom hoppningen är här. Världens största inomhustävling 2019 ska få sin slutsegrare. Två omgångar under veckan har lett fram till finalen och förvänta er glädjeyttringar, besvikelse och kämparanda när världens bästa ryttare ska göra upp om förstaplatsen. Arenan kommer att koka, publiken kommer visa varför den är världens bästa och efter en spännande omhoppning kommer 2019 års vinnare av Longines FEI World Cup Jumping att vara utsedd.

Pris: 2250 kr/pers
I priset ingår:

en angenäm resa i en fullt utrustad turistbuss, del i ett dubbelrum på Scandic Opalen inkl frukostbuffé samt kvällsbiljett på Lördagen och heldagsbiljett för Söndagen.
Föredrar ni ett enkelrum tillkommer 450 kr/person.