…..har du sett världen! Mikael Wiehe, Edda Magnusson & Sissela Benn på Malmö Live!

Lördag 25 Maj, 1 dag

Nelson Mandela, strejker, Hoola Bandoola och en rad andra band, livskriser, en stad i förändring och så nästan en skilsmässa. Mikael Wiehes liv är spännande och på många sätt drabbande. Men den röda tråden i hans liv är musiken och staden Malmö, och som få kan han sätta ord på känslor, samhällsförändringar och människoöden.

Berättelsen kretsar kring Mikael Wiehes liv från 1952 och Malmö stads förvandling från arbetarstad till det som den framtidsstad som den är idag. Manus är skrivet av Malmöförfattaren Fredrik Ekelund och regissör är Philip Zandén. Marit Strindlund, till vardags vid Folkoperan i Stockholm, återvänder som MSO:s dirigent under föreställningen.

I vår får alla musikälskare en ny chans att uppleva publikmagneten ”…har du sett världen” – fjorårets succéföreställning som förra året hänförde över 13 000 konsertbesökare. Då var det inte många i publiken som klarade att hålla känslorna tillbaka under denna gåshuds-framkallande uppsättning. Mikael Wiehes låtskatt hyllades, liksom Edda Magnasons fantastiska tolkningar, Nour El Refais precision och inte minst Malmö SymfoniOrkester (MSO) som ”ger Wiehes musik variation, tyngd och extra bärkraft” (Kristianstadbladet).
Det blev kort sagt en fantastisk succé och hyllningar från hela landet strömmade in till Mikael Wiehe, ensemblen och MSO. — Det överträffade alla mina förväntningar, säger Mikael Wiehe, som tillsammans med Edda och MSO åter spelar huvudrollen.

Ny i ensemblen från våren 2019 är skådespelaren och komikern Sissela Benn som ersätter Nour i rollen som barnet Mikael men också hans dotter.
— Jag är uppvuxen med Wiehes musik men känner honom även som pappa eftersom jag är vän med hans döttrar, berättar Sissela Benn. — Edda och jag bodde båda på Möllan i början av 2000-talet och umgicks i samma kretsar. Och Malmö känner jag utan och innan. Att också få dela scen med fantastiska Mikael och Edda och en hel symfoniorkester känns väldigt mäktigt men också faktiskt helt rätt, fortsätter Sissela.

Mer info inom kort!

Pris: kr/pers
I priset ingår: