En lantlig resa till Holland med Amsterdam

Söndag 22 April , 6 dagar

Holland visar sig från sin bästa sida med färgstarka blommor, vackra väderkvarnar, oändligt många cyklar, god öl, smakrik ost och ett av Europas trevligaste folk! Vi bor utanför staden och gör utflykter till blomsterparadiset Keukenhof, lantbruk, stuteri, oemotståndligt charmiga Amsterdam, blomsterauktionen, samt givetvis ost- & träskotillverkare.

Dag 1, söndag 22/ 4: Österlen- Flensburg- region Bremen
Avresa med buss från Österlen under morgonen via Skurup och Malmö. Vi åker söderut genom Danmark & Tyskland och stannar på trevliga platser för måltider och bensträckare.
Vi övernattar på hotell Ripken mellan Oldenburg och Bremen. Middag på hotellet.

Dag 2, måndag 23/ 4: Bremen- tulpan & vitlöksbesök- Holland
Efter frukost blir det tidig avresa mot Holland. Vidare färd västerut mot Groeningen och över Ijsselmeer. Längs spärrdammen Afsluitdijk, som har förbindelse med Nordsjön genom slussar, löper en bilväg som vi åker på. Stora delar av insjön har blivit torrlagda och där har bildats så kallade poldrar, som tillsammans utgör provinsen Flevoland. Lagom till lunch stannar vi till för dagens första överraskning och lunch! I anslutning till lunchen visas kort tulpanfälten och vi får en inblick i tulpanens historia och dess odlingsteknik. Avresa till familjen Biesheuvel som har en enorm knoflook-gård med bla vitlök i Slootdorp. Vid 15 tiden avresa söderöver mot Volendam. Vi åker förbi Amsterdam och beger oss till vårt hotell, 4* Hotel Mijdrecht Marickenland där vi checkar in vid 18, 30-tiden. 3 rätters middag på hotellet.

Dag 3, Tisdag 24/4: Amsterdam
Under förmiddagen beger vi oss Newhouse Farm/Logies in Zevenhoven och besöker ett lantbruk hos familjen Nieuwenhuizen och får en visning i stallarna.
Innan lunch når vi Amsterdam, där en traditionell stadsrundtur erbjuds och tid till shopping och egna strövtåg ges. Vi åker mot hotellet på sena eftermiddagen. Middag, 3 rätter såklart!

Dag 4, onsdag 25/ 4: Aalsmer & Keukenhof
Vi börjar dagen med ett besök i Aalsmer, världens största blomsterauktion! 19 miljoner blommor säljs här varje dag. Den avslutas redan vid 10-11 tiden, så här gäller det att vara uppe med tuppen!
Därefter åker vi till det berömda Keukenhof som från början var en liten köksträdgård. Från år 1949 har det här området vuxit till en 32 hektar stor trädgård. Under hösten sätts 100 00 lökar per dag så att alla 6 miljoner blommor blommar under våren och sommaren. På Keukenhof finns också en orkidépaviljong, tematrädgårdar och små sjöar. Här finns möjlighet att på egen hand äta lunch (ingår ej i priset). Återresa till hotellet på sena eftermiddagen och middag på hotellet.

Dag 5, torsdag 26/ 4: Holland- Hannoveraner- Lüneburg
Efter frukost beger vi oss till ett sista besök hos Clara Maria Cheese & Clog Farm, en träskofarm för att därefter åka vidare mot Tyskland. Vi stannar till i närheten av Osnabrück för lunch.
Under eftermiddagen besöker ni ett lokalt lantbruk Wegeners med café i Hannovers trakt, kanske får vi se några av de kända hannoveraner hästarnana?
Under tidiga kvällen når vi hotell Bockelmann i Bispingen. Kvällsmat på hotellet.

Dag 6, fredag 27/ 4: Lüneburg – Österlen
Frukost och kort stadspromenad i saltstaden Lüneburg under förmiddagen.
Här utvanns salt i mer än 1000 år, vilket syns i stadens rika ornament och bekostade hus. Avresa och färd ev via Scharnbeck.
Lunch i norra Tyskland och båtpassage Puttgarden- Rödby. Färd genom Danmark och ankomst till Malmö och vidare till Österlen. Ca kl 21 är vi åter på Österlen.

Pris: 7850 kr/pers
I priset ingår:

del i dubbelrum, resa i turistbuss, bussfrukost första dagen , 5 nätter på hotell med halvpension, bro- samt färjekostnader, vägskatter, inträde på Keukenhof, besök enl ovan, lunch i Slootdrop samt reseledare. Enkelrumstillägg 1950kr.

LRF-rabatt 200 kr/pers!