Julmarknad Hamburg

Fredag 8 December, 3 dagar

Vi startar på Godsmagasinet i Simrishamn kl 05.30, Jvg-stationen i Gärsnäs kl 05.50, Stationen i Tomelilla kl 06.10 och Hälsobacken (fd. Willys) i Ystad kl 06.30. Efter snabb och ”rak” uppsamling är vi snart över bron och kaffepausen i Danmark hägrar, där vi avnjuter en frukostbulle i det fria. Vi fortsätter till Rödby och färjan som tar oss till Puttgarden. Vi stannar till för lunch längs vägen och vi hinner med lite gränshandel innan vi når Hamburg på eftermiddagen. Vi checkar in på vårt 4-stjärniga hotell, Crowne Plaza City Alster mitt i Hamburg. Vi hinner med en tur på stan innan det är dags för 3-rätters middag på hotellet. 

 

Lördagen startar med en härlig frukostbuffé innan samlas för en guidad tur med vår svensktalande lokalguide. Vi får bl.a. se det nya operahuset Elbfilharmonin, Speicherstadt och glimtar av de många broarna staden är känt för. Nu när vi hittar i staden ägnar vi eftermiddagen och kvällen för egna strövtåg bland stadens julmarknader och ikväll får vi äta precis när vi vill, vad vi vill och hur vi vill! 

På Söndagens morgon är det såklart dags för frukost igen innan vi lämnar Hamburg för nästa kända jul-stad; Lubeck! Marsipan från Niederegger på julbordet är ju ett måste!! Någon timme här så vi hinner med en lunch på egen hand, och sen vi är redo att åter ta båten mot Danmark. Korvpaus i Danmark är ju tradition innan vi åter når Sverige och lär landa i Ystad ca kl 21.

 

Pris: 3595 kr/pers
I priset ingår:

: Buss, bro- & färjeavg samt vägskatter, frukostbulle med kaffe dag 1, del i dubbelrum 2 nätter inkl frukostbuffé, 3-rättersmiddag på Fredagskvällen samt guidad stadstur I Hamburg på Lördagen!  Enkelrumstillägg 950kr  Med reservation för omkastning i programmet.