Matilda The Musical! Helkväll på Operan

Lördag 18 Maj , 1 dag

Vi hade äran att vara med på premiären i Malmö så därför kan vi lova att detta är en mycket bra musikal! Därför kör vi en helkväll på Operan, och som vi brukar – Vi inkluderar mer redan från början! 2-rätters middag och kaffe i pausen hör väl till en kväll som denna! Och eftersom barnen är i fokus denna kväll har vi rabatter för de under 18 år! Lämplig ålder för musikalen är 5-105 år!

Matilda är supersmart! Hon älskar böcker, läser allt hon kommer över och fantiserar ihop egna historier. Matilda blir vän med med bibliotekarien Fru Phelps som förstår henne mycket bättre än hennes tv-tittande föräldrar (Michael Jansson och Åsa Fång).
Böckernas värld hjälper Matilda till en början, men när hon blir konfronterad med orättvisor både hemma och i skolan bestämmer hon sig för att göra uppror! I samma veva inser Matilda att hon har övernaturliga krafter och att hennes fantasier får fäste i verkligheten…
När Matilda börjar skolan får hon en snäll fröken, Jennifer Honey (Linda Olsson), som förstår Matildas unika begåvning. På skolan finns också den skrämmande rektorn Agatha Trunchbull (David Lundqvist), tidigare olympisk mästare i släggkastning…
Matilda the Musical är baserad på en barnbok av den berömda författaren Roald Dahl, skaparen av nutida sagor där barnen tar makten över sina liv. Tonsättaren och komikern Tim Minchin har skrivit den medryckande musiken och de klipska sångtexterna. Vår chefregissör och dramaturg Elisabeth Linton regisserar en stor barnensemble som får göra revolution mot de vuxna artisternas rollgestalter.

Vi lämnar Godsmagasinet i Simrishamn kl 14.10, stationen i Gärsnäs kl 14.30, Lidl i Tomelilla kl 14.50, Hälsobacken i Ystad kl 15.10, E65-rasten i Skurup kl 15.30. Strax efter 16 sitter vi till bords och äter gott och kvällens ridå går upp kl.18. Föreställningen är slut ca kl 21 och då står bussen redo utanför för att ta oss åter till Ystad/Österlen.

Bilder av Katja Tauberman och Malin Arnesson.

Pris: 1395 resp 1125 kr/pers
I priset ingår:

Bussresa, Kategori A-biljett, 2-rättersmiddag inkl 1 glas vin, öl eller alkoholfritt samt kaffe och pralin i pausen. 1395 kr över 18 år, 1125 under 18 år, då på kategori B-biljett.