Musikalen ”Så som i Himmelen” Stockholm

Fredag 13 September, 3 dagar

Henriks favoritmusikal som alla måste se! Skratt, tårar, tragik och glädje i samma begåvade musikal.

Under hösten, 3:e säsongen, fortsätter magin på Oscarsteaterns scen i en musikalversion av Kay och Carin Pollak och med nyskriven musik av Fredrik Kempe, en av landets starkaste musikaliska begåvningar. Med i musikalen är även Gabriellas sång (S. Nilsson/P. Bäckman) som låg på Svensktoppen i otroliga 68 veckor. Fredrik tonsätter den gripande historien om världsdirigenten Daniel Daréus som efter ett sammanbrott plötsligt avbryter sin internationella karriär och återvänder till sin barndomsby. Han behöver tystnad, lugn och ro. Det dröjer inte länge förrän han övertalas att tacka ja till att ta över spillrorna av den lilla kyrkokören och där tar hans liv plötsligt en vändning när han lär känna byns färgstarka karaktärer: den charmiga kassörskan Lena, den traditionsbundne prästen Stig och hans fru Inger, den kuvade Gabriella, den strikta diakonissan Siv, den kärlekstörstande pensionären Olga och den härliga, överoptimistiska cykelhandlaren Arne. I dem möter Daniel vänner, fiender och där hittar han kärleken.
I huvudrollerna ser vi musikalvärldens nya stjärnskott Philip Jalmelid, världsstjärnan Malena Ernman, folkkäre Morgan Alling, skådespelarna och musikalstjärnorna Anders Ekborg, Sara Jangfeldt och Christopher Wollter samt den nya talangen Tuva B Larsen. Körens övriga sångglada medlemmar gestaltas av bl a Kajsa Reingardt, Rickard Björk, Thérèse Andersson Lewis, Linus Eklund Adolphson m.fl. Allt detta uppbackat av en stor orkester och ensemble, i regi av Markus Virta.

Vi åker från Godsmagasinet i Simrishamn kl 05.30, torget i Hammenhög kl 05.50, Hälsobacken i Ystad kl 06.10, Lidl i Tomelilla kl 06.30, Vägstationen i Brösarp kl 07.00 och Elgiganten i Kristianstad kl 07.30. Färden fortsätter via Hässleholm till Markaryd där vi tar en morgonkopp kaffe innan vi fortsätter norrut. Efter paus för lunch och eftermiddagsfika når vi Stockholm och Hotell C på Vasaplan, precis vid Centralstationen, vid 16-tiden. Ett stenkast från hotellet ligger Oscarsteatern där vi sitter bänkade kl 19.30 för kvällens föreställning.

På Lördagens förmiddag arrangeras en 2-timmars rundtur med lokalguide i Stockholm om så önskas mellan kl 9. Resten av dagen spenderas på egen hand så varför inte besöka AbbaMuseet, Slottet, Riksdagshuset eller… Häng med till musikalen En värsting till Syster på Chinateatern kl 19.30! Biljett bokas i så fall vid bokning av resan!

09.30 har vi ännu en gång njutit av frukostbuffén och tagit plats i bussen för att påbörja vår resa mot Österlen. Givetvis gör vi pauser längs vägen hem och kanske även någon form av tankeverksamhet kommer att krävas…. Ca kl 19 är vi åter i Kristianstad och kl 21 på slutstationen Simrishamn.

Bilder från Oscarsteatern.

Pris: 3495 kr/pers
I priset ingår:

bussresa, bussfrukost på fredagsmorgonen, två nätter med del i dubbelrum inkl frukostbuffé på Hotell C, lokalguide i Stockholm samt parkettbiljett på Oscarsteatern.