Så som i Himmelen Malmö Opera 2021

Lördag 13 Mars, 1 dag

Musikalernas musikal kommer till Malmö 2021! En musikal som innehåller allvar, skoj, sorg och kärlek inramat med härlig musik. Med sina nästan 250 utsålda föreställningar på Oscarsteatern, hade blivit några till om inte Corona ställt till det, är det en av Sveriges populäraste föreställningar och det är väl det bästa betyget bara det!?

Så som i himmelen är en gripande berättelse som träffar rakt i hjärtat. Musikalen, med musik av hitmakaren Fredrik Kempe, är baserad på Kay Pollaks älskade film. När den nu sätts upp i Malmö är det i regi av Edward af Sillén som medverkade till musikalens manus vid uruppförandet i Stockholm häromåret. I huvudrollen ser vi musikalartisten Fredrik Lycke, som tillsammans med en fantastisk ensemble och Malmö Operakör intar vår stora scen.

HANDLING
Daniel Daréus är en hyllad och internationellt erkänd dirigent med fullbokad kalender. Han pendlar mellan världens stora konserthallar och operahus när musiken en dag inte längre drabbar honom. Utarbetad och djupt frustrerad över att ha tappat tron på musikens kraft får han under en konsert en kraftig hjärtinfarkt och är nära att dö.

Han bestämmer sig då för återvända till den norrländska by där han föddes för att leva ett stilla liv bortom alla krav. Daniel möter byns färgstarka invånare och låter sig slutligen övertalas att leda kyrkokören. Han möts av både vänskap och gammal fiendskap men också av den sanna kärleken.

I rollen som glada Lena ser vi Ester Hedlund, stackars Gabriella spelas av Jenny Holmgren, byns alltiallo Arne gestaltas av Erik Gullbrandsson, Rolf Lydahl tar på sig prästkragen och spelar Stig vars fru Inger är en lysande roll åt Åsa Fång! Malmös egna Nina Pressing kallar sig Amanda på scenen och rollen som Tore tar Patrik Hont hand om. Den otacksamma rollen som Conny, Gabriellas bitvis elake man, har Michael Jansson lagt vantarna på. Michael som verkar gilla Malmö Opera då han varit med på Operans senaste 10 uppsättningar och i höst medverkar i Funny Girl, trots att han är Göteborgare… 🙂

Vi startar vår resa mot Malmö på Godsmagasinet i Simrishamn kl 15.10, stationen i Gärsnäs kl 15.25, Lidl i Tomelilla kl 15.40, Hälsobacken i Ystad 16.00 samt E65-rasten i Skurup kl 16.20. Ca kl 17 äter vi en räkmacka på Operan och kl 18 sitter vi på våra bänkar i stora salongen när ridån går upp. I pausen blir det kaffe och kransekage och när ridån gått ner samlas vi i bussen för hemfärd. Föreställningen är på 3 tim inkl paus.

Pris: 1300 kr/pers
I priset ingår:

Bussresa, biljett Kategori A, räkmacka, kaffe och kransekage. Dryck till räkorna tillkommer.