Saalbach

Fredag 17 Januari, 8 dagar

Resorna 2018 och 2019 blev så lyckade att vi åker igen vecka 4 2020!

Många skidåkare menar att Saalbach är en av Alpernas mest kompletta skidorter, vi håller med. När bussen rullar in i byn pirrar det till lite extra i magen. Du möter en mysig alpby som erbjuder kul och omväxlande skidåkning och oslagbar afterski. Saalbachs skidområde växer så det knakar. Till vintern 2018 kopplades skidområdet ihop med grannbyn Fieberbrunn via en ny lift. Detta gör att du därför kan utforska 270 km sammanhängande pister. 2020 kopplas även Zell am See:s skidsystem till på samma liftsystem, alltså Glaciären Kitzsteinhorn ingår nu i liftkortet och vi har tillgång till 400km pister. Puh, det blir svettigt!

 

På Fredagens eftermiddag träffas vi i vår egna bekväma buss och påbörjar vår resa mot Österrike! Vi åker via Gedser – Rostock och med lämpliga pauser och våra rutinerade yrkeschaufförer bakom ratten når vi Saalbach på Lördagens förmiddag, (2019 ca kl 10). Direkt vid ankomst möter Lion Alpins lokalguider upp oss vid hotellet och hjälper oss tillrätta. Vi bekantar oss med byn, fixar skidor och utrustning och checkar in efter kl 15. Under hela vår vistelse har vi tillgång till Lions guider och deras arrangerade utflykter, precis som alla andra Lions-resenärer; after ski, kälkafton, picnic, barrunda osv. På Fredagens kväll, efter kvällsmiddagen, dvs ca kl 19 sätter vi oss tillrätta i bussen och åker norröver igen. Runt lunch på Lördagen är vi hemma på Österlen igen!
Vår vana trogen inkluderar vi det mesta redan från början! Vårt Hotell Herzblut är 4-stjärnigt och ägs av Lion Alpin. Därför är frukosten väl tilltagen och på kvällarna äter vi 3-rätters/buffé-middagar. Har man lust för avkoppling innan middagen finns en mycket fräsch relaxavdelning i källaren med flera olika sorters bastu. Hotellet ligger ca 350m från centrum där de tre stora liftarna tar oss upp på olika håll i de mäktiga backarna. Vi inkluderar ett 6-dagars liftkort men vill man åka även första dagen är tillägget 300kr.
På www.lionalpin.se finns all möjlig information om hotellet och om Saalbach och vi svarar såklart gärna på era frågor. Detta häftiga samarbete innebär att ni åker med Henriks Resors egen buss med bra benutrymme och välkända chaufförer hela vägen, utan anslutningsbussar och byteschaufförer och ni bokar och har all kontakt direkt med oss. Samtidigt får ni hela utbudet av Lion Alpins erfarenhet, kunnande och roliga events med guiderna på plats samt boende i deras egna hotell.
Priset inkluderar bussresa, bro-, och färjekostnader, vägskatter, del i dubbelrum inkl frukostbuffé och tre-rätters middagar exkl dryck, 6-dgr liftkort samt guideservice på plats! Givetvis har vi rabatt för barnen – se nedan!
Vid bokning tar vi ut en bokningsavgift på 1500kr/pers och 40 dagar innan avfärd sker slutbetalning. Dessutom: Boka innan 30/9 så har ni 250kr i rabatt/person! Behöver ni hyra utrustning på plats så kontakta oss så hjälper vi er!

Pris: 12150 kr/pers
I priset ingår:

bussresa, bro-, och färjekostnader, vägskatter, 6 nätter/del i dubbelrum inkl frukostbuffé och tre-rätters middagar exkl dryck, 6-dgr liftkort samt guideservice på plats! Frukost dag 1, vid ankomst, ingår inte i resans pris. Barnpriser vid 2 vuxna betalande/rum, barn sover i extrasäng: 16-18 år: 8800kr/barn, 7-15 år: 8200kr/barn, 1-6 år: 6800kr/barn. Åldern räknas med födelseår. Pris för vuxen i extrasäng: 10500kr/pers vid 2 pers fullt betalande. Med reservation för valutaförändringar.