Saalbach

Fredag 18 Januari, 9 dagar

Resan 2018 blev så lyckad att vi åker igen vecka 4 2019!

”Många skidåkare menar att Saalbach är en av Alpernas mest kompletta skidorter, vi håller med. När bussen rullar in i byn pirrar det till lite extra i magen. Du möter en mysig alpby som erbjuder kul och omväxlande skidåkning och oslagbar afterski. Saalbachs skidområde växer så det knakar. Till vintern kopplas skidområdet ihop med grannbyn Fieberbrunn via en ny lift. Detta gör att du nu kan utforska 270 km sammanhängande pister.”

På Fredagens eftermiddag träffas vi i vår egna bekväma buss och påbörjar vår resa mot Österrike! Vi åker via Rödby-Puttgarden och med lämpliga pauser och våra rutinerade yrkeschaufförer bakom ratten når vi Saalbach på Lördagens förmiddag. Direkt vid ankomst möter Lion Alpins lokalguide upp oss vid hotellet och hjälper oss tillrätta. Vi bekantar oss med byn, fixar skidor och utrustning och checkar in. Under hela vår vistelse har vi tillgång till Lions guider och deras arrangerade utflykter, precis som alla andra Lions-resenärer! Efter en härlig vecka sätter vi oss åter i bussen för hemfärd efter Lördagens frukost och på Söndagens morgon/förmiddag är vi hemma på Österlen igen.
Vår vana trogen inkluderar vi det mesta redan från början! Vårt Hotell Herzblut är 4-stjärnigt och ägs av Lion Alpin. Därför är frukosten väl tilltagen och på kvällarna äter vi 3-rätters middagar. Har man lust för avkoppling innan middgen finns en mycket fräsch relaxavdelning i källaren med flera olika sorters bastu. Hotellet ligger ca 350m från centrum där de tre stora liftarna tar oss upp på olika håll i de mäktiga backarna. Vi inkluderar ett 6-dagars liftkort men vill man åka även första dagen är tillägget 300kr.
På www.lionalpin.se finns all möjlig information om hotellet och om Saalbach och vi svarar såklart gärna på era frågor. Detta häftiga samarbete innebär att ni åker med Henriks Resors egen buss med bra benutrymme och välkända chaufförer hela vägen, utan anslutningsbussar och byteschaufförer och ni bokar och har all kontakt direkt med oss. Samtidigt får ni hela utbudet av Lion Alpins erfarenhet, kunnande och roliga events med guiderna på plats samt boende i deras egna hotell.
Priset inkluderar bussresa, bro-, och färjekostnader, vägskatter, del i dubbelrum inkl frukostbuffé och tre-rätters middagar exkl dryck, 6-dgr liftkort samt guideservice på plats! Givetvis har vi rabatt för barnen – kontakta oss för info!
Vid bokning tar vi ut en bokningsavgift på 1500kr/pers och 40 dagar innan avfärd sker slutbetalning. Dessutom: Boka innan 30/9 så har ni 250kr i rabatt/vuxen i dubbelrum!

Pris: 10975 kr/pers
I priset ingår:

bussresa, bro-, och färjekostnader, vägskatter, 7 nätter/del i dubbelrum inkl frukostbuffé och tre-rätters middagar exkl dryck, 6-dgr liftkort samt guideservice på plats! Frukost dag 1, vid ankomst, ingår inte i resans pris. Givetvis har vi rabatt för barnen – kontakta oss för info!