Saalbach

Fredag 5 Januari, 9 dagar

”Många skidåkare menar att Saalbach är en av Alpernas mest kompletta skidorter, vi håller med. När bussen rullar in i byn pirrar det till lite extra i magen. Du möter en mysig alpby som erbjuder kul och omväxlande skidåkning och oslagbar afterski. Saalbachs skidområde växer så det knakar. Till vintern kopplas skidområdet ihop med grannbyn Fieberbrunn via en ny lift. Detta gör att du nu kan utforska 270 km sammanhängande pister.”

 

På Trettonaftons eftermiddag träffas vi i vår egna bekväma buss och påbörjar vår resa mot Österrike! Vi åker via Rödby-Puttgarden och med lämpliga pauser och våra rutinerade yrkeschaufförer bakom ratten når vi Saalbach på Lördagens förmiddag. Direkt vid ankomst möter Lion Alpins lokalguide upp oss vid hotellen och hjälper oss tillrätta. Under hela vår vistelse har vi tillgång till Lions guider och deras utflykter, precis som alla andra Lions-kunder! Efter en härlig vecka sätter vi oss åter i bussen för hemfärd och runt lunch på Söndagen är vi hemma på Österlen igen. Det innebär att om man är riktigt skidsugen kan man åka skidor i 8 dagar!
Vår vana trogen inkluderar vi det mesta redan från början! Båda hotellen är 4-stjärniga och ägs av Lion Alpin. Därför är frukosten väl tilltagen och på kvällarna äter vi 3-rätters middagar. Hotell Auwirt ligger endast 50 m från liften medan Hotel Herzblut innebär en promenad på 250m om man inte väljer skidbussen utanför hotellet. Vi inkluderar ett 6-dagars liftkort men vill man åka fler dagar är tillägget 250kr/dag.
På www.lionalpin.se finns all möjlig information om hotellen och om Saalbach och vi svarar såklart gärna på era frågor. Detta häftiga samarbete innebär att ni åker med Henriks Resors egen buss med bra benutrymme och välkända chaufförer hela vägen, utan anslutningsbussar och byteschaufförer och ni bokar och har all kontakt direkt med oss. Samtidigt får ni hela utbudet av Lion Alpins erfarenhet, kunnande och roliga events med guiderna på plats samt boende i deras egna hotell.
Priserna inkluderar bussresa, bro-, och färjekostnader, vägskatter, del i dubbelrum inkl frukostbuffé och tre-rätters middagar exkl dryck, 6-dgr liftkort samt guideservice på plats! Givetvis har vi rabatt för barnen – kontakta oss för info!
Hotell Auwirt: 11200 kr/pers
Hotell Herzblut: 10450 kr/pers
Vid bokning tar vi ut en bokningsavgift på 1500kr/pers och 40 dagar innan avfärd sker slutbetalning. Dessutom: Boka innan 30/9 så har ni 500kr i rabatt/vuxen i dubbelrum!

Pris: 10450 resp 11200 kr/pers
I priset ingår:

bussresa, bro-, och färjekostnader, vägskatter, del i dubbelrum inkl frukostbuffé och tre-rätters middagar exkl dryck, 6-dgr liftkort samt guideservice på plats! Givetvis har vi rabatt för barnen – kontakta oss för info!