Julmarknad Fredriksdal

Fredag 2 December, 1 dag

Vi kör från Godsmagasinet i Simrishamn kl 09:20, Jvg-stationen i Gärsnäs kl 09:40, Jvg-stationen i Tomelilla kl 09:55 och Hälsobacken (fd Willys) i Ystad kl 10:15.      

Färden går sedan via Malmö och kusten upp till det vackert belägna Örenäs slott där vi får njuta av ett imponerande julbord i det förhållandevis unga slottets vackra lokaler. Själva slottsbyggnadens exteriör i sitt nuvarande skick skapades 1918 av Sockermagnaten Carl Tranchell som byggde om slottet Maryhill till en kostnad av 1 miljon kronor och döpte det till Örenäs.

Mätta och belåtna fortsätter vi sedan upp till Helsingborg och Fredriksdal. På denna julmarknad hittar du allt du förväntar dig av en lite mer ”gammaldags” julmarknad. Både i parken och inne i stadsmiljön finns stånd med gotter, mat, hemslöjd, kryddor, bröd mm och julförberedelser i de gamla husen, allt inramat av marschaller i tusental.  Det går nästan att ta på julstämningen! Medan du går runt kan du pausa med en kopp kaffe eller kanske en mugg glögg på någon av serveringarna.

Klockan 17:30 tar bussen oss åter till respektive orter och kanske finns en och annan julklapp med i bagaget. Vi beräknar vara åter i Ystad ca kl 19 och har lämnat av de sista resenärerna i Simrishamn strax före kl 20.

Pris: 725 kr/pers
I priset ingår:

bussresa, julbord och entré till julmarknaden.